Vážení členové Klubu Za starou Prahu,

s počátkem roku se tradičně přiblížil i termín konání další valné hromady, na níž bude mj. zvolena nová Domácí rada. S předstihem zveřejňujeme pokyny pro úpravu kandidátní listiny, kterou navrhne Domácí rada a kterou obdržíte před začátkem valné hromady.

Vás, kteří máte dostatek entuziasmu, energie a času, upozorňujeme na možnost kandidovat do Domácí rady přímo na valné hromadě tak, že se představíte plénu a necháte se dodatečně zapsat na kandidátku. Je možno též navrhnout někoho jiného, pokud ovšem s kandidaturou souhlasí.


Pokyny pro úpravu kandidátní listiny

V kandidátní listině je uveden seznam kandidátů navržených Domácí radou Klubu. Členové Klubu přítomní na valné hromadě mají možnost navrhnout protikandidáty. Podmínkou ovšem je, aby kandidát byl přítomen, s kandidaturou souhlasil a představil se plénu. Při volbě kandidáta navrženého z pléna musí volič vyškrtnout některého z kandidátů v návrhu Domácí rady. Kandidátka totiž nesmí obsahovat více než 23 jmen:
1 předsedu, 2 místopředsedy, 18 členů Domácí rady, 2 revizory
. Kandidáta navrženého Domácí radou, s jehož kandidaturou volič nesouhlasí, může škrtnout i bez nahrazení jiným jménem. O zvolení kandidáta bude rozhodovat prosté porovnání počtu hlasů.


Návrh zvýšení členského příspěvku

V průběhu valké hromady bude přítomným členům Klubu navrženo k schválení zvýšení členských příspěvků. K tomuto kroku jsme nuceni přistoupit vzhledem k tomu, že hodláme i nadále vydávat třikrát ročně tento Věstník, avšak možnost získání různých dotací a grantů je nejistá. Zároveň je třeba pokrýt administrativní a provozní náklady kanceláře Klubu, které stále rostou. To však není způsobeno jen zdražováním služeb (poštovné, el. energie a pod.), ale též velmi intenzívní a mnohovrstevnatou činností současné Domácí rady. Barvité vykreslení aktivit Klubu předloží členům na valné hronadě jednatelská zpráva, podrobnosti hospodaření pak budou předneseny ve zprácě pokladní. Návrh Domácí rady na zvýšení ročního členského příspěvku je tento:
studenti a důchodci - 150 Kč, ostatní - 250 Kč.

 

Domácí rada Klubu Za starou Prahu